Thermietlassen

Specialist in thermietlassen

Naast bekistlassen en oplassen is Almar gespecialiseerd in thermietlaswerkzaamheden.

Bij Almar Railinfra zijn we gepassioneerd over precisie en duurzaamheid als het gaat om railinfrastructuur. We zijn er trots op om onze expertise te delen en u kennis te laten maken met het fascinerende proces van thermietlassen, een essentieel aspect van spoorwegonderhoud en -constructie.

Wat is Thermietlassen?

Thermietlassen, ook wel exothermisch lassen genoemd, is een innovatieve lasmethode die al decennialang wordt gebruikt in de spoorwegindustrie. Dit proces wordt gekenmerkt door het gebruik van een reactieve thermietmengsel dat een intense hitte genereert om spoorstaven aan elkaar te smelten. Het resultaat? Een naadloze en sterke lasverbinding die bestand is tegen zware belastingen, weersinvloeden en temperatuurschommelingen.

Onze Diensten

Bij Almar Railinfra bieden we een uitgebreid scala aan thermietlasdiensten, waaronder:

  • Spoorwegconstructie: Wij realiseren nieuwe spoorwegprojecten met precisie en vakmanschap.
  • Spoorwegonderhoud: Onze experts voeren routine-onderhoud en reparaties uit om de levensduur van uw spoorwegen te verlengen.
  • Maatwerk: We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Almar Railinfra

We denken graag met uw project mee, of het nu gaat om thermietlassen in een kraanbaan rails, treinspoor, metrospoor of tramspoor, bij Almar Railinfra beschikken we over de ervaring, kennis en het materiaal om uw spoorlas project succesvol af te ronden.

Neem contact op