Oplassen

Specialist in oplassen

Naast Thermietlassen en Bekistlassen is Almar gespecialiseerd in oplaswerkzaamheden.

Wat is oplassen?

Oplassen is een techniek die wordt gebruikt om versleten of beschadigde spoorrails te herstellen. Dit proces houdt in dat er nieuw metaal wordt toegevoegd aan het beschadigde gedeelte van de rail, waardoor de integriteit en duurzaamheid van de rail worden hersteld. Het oplassen van spoorrails is een veelgebruikte methode om de levensduur van het spoor te verlengen en de veiligheid te waarborgen.

Cruciaal bij onderhoud

Het oplassen van spoorrails is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van spoorwegen. Het verbetert de veiligheid, bespaart kosten en draagt bij aan duurzaamheid. Door regelmatige inspectie en tijdige reparaties kunnen spoorwegmaatschappijen ervoor zorgen dat hun netwerken veilig en efficiënt blijven functioneren. Oplassen mag dan een onzichtbaar proces zijn voor treinreizigers, het speelt een vitale rol in het handhaven van het spoorwegsysteem.

Almar Railinfra

We denken graag met uw project mee, onze lassers zijn gecertificeerd voor alle verschillende staalsoorten  en we beschikken over de ervaring, kennis en het materiaal om uw spoorlas project succesvol af te ronden.

Afspraak maken